Laden...

Foto: Griet Troch

Lander Cornelis' passie voor acteren moet voor het eerst gezocht worden op de planken van Steinerschool Lohrangrin toen hij in de rol van Frederik Van Telramond als rivaal van Lohengrin het podium onder zijn voeten vond. 

Kort daarop volgde hij de academie voor woord drama in Heist op de Berg, speelde vier jaar als acteur bij visueel straattheater 'Het Spektakel' o.l.v. regisseur Luc Van Nyvelseel (Mimestudio Antwerpen en La Fura dells Baus) en deed hij mee in de circustheaterproductie 'Wish' in een regie van Erik Wouters. Cornelis volgde de vooropleiding voor de toneelacademie van Maastricht en speelde ook in verschillende kortfilms van o.a. Thomas Anthoni (Jazz Kills en Mister Powell) Ali Kadhum (Dolen op de stilte) en voor Kris J Y Verdonck (Doctor Pafke, Loop en Knetterende Schedels).       

Cornelis beschrijft acteren als volgt: 

'Een acteur is een voor zichzelf en anderen verantwoordelijke vector die aan de hand van zijn eigen energiebehuizing het algemeen menselijke waarvan niets hem vreemd is lichaamseigen weet te maken op die wijze dat het publiek voor negenennegentig komma negen percent in hem gelooft terwijl hijzelf de waakvlam van zijn voor de buitenwereld aan het oog onttrokken reserves in acht neemt.'

Categorie: Serie

Déjà-Vu

In Déjà-Vu volgen we Florence Fierens , een drukbezette carrièrevrouw en radio host.

Verder lezen
 © 2024 Lander Cornelis

Onschuldige cookies worden gebruikt om het gebruiksgemak van deze website te verbeteren.