Laden...

Foto: Griet Troch

Lander Cornelis' passie voor acteren moet voor het eerst gezocht worden op de planken van Steinerschool Lohrangrin toen hij in de rol van Frederik Van Telramond als rivaal van Lohengrin het podium onder zijn voeten vond. 

Kort daarop volgde hij de academie voor woord drama in Heist op de Berg, speelde vier jaar als acteur bij visueel straattheater 'Het Spektakel' o.l.v. regisseur Luc Van Nyvelseel (Mimestudio Antwerpen en La Fura dells Baus) en deed hij mee in de circustheaterproductie 'Wish' in een regie van Erik Wouters. Cornelis volgde de vooropleiding voor de toneelacademie van Maastricht en speelde ook in verschillende kortfilms van o.a. Thomas Anthoni (Jazz Kills en Mister Powell) Ali Kadhum (Dolen op de stilte) en voor Kris J Y Verdonck (Doctor Pafke, Loop en Knetterende Schedels).       

Cornelis beschrijft acteren als volgt: 

'Een acteur is een voor zichzelf en anderen verantwoordelijke vector die aan de hand van zijn eigen energiebehuizing het algemeen menselijke waarvan niets hem vreemd is lichaamseigen weet te maken op die wijze dat het publiek voor negenennegentig komma negen percent in hem gelooft terwijl hijzelf de waakvlam van zijn voor de buitenwereld aan het oog onttrokken reserves in acht neemt.'

Categorie: Reclame

NMBS

Iedereen plantrekker​
Verkleedpartij voor een clip van de NMBS

Verder lezen
Categorie: Serie

Déjà-Vu

In Déjà-Vu volgen we Florence Fierens , een drukbezette carrièrevrouw en radio host.

Verder lezen
Categorie: Reclame

Mediamarkt

Acteerwerk voor  Mediamarkt
Reclamespot over robotstofzuigers.

Verder lezen
Categorie: Kortfilm

Knetterende schedels

Knetterende Schedels is een verfilming van het werk van Roger van de Velde.
Regisseur Kris J Y Verdonck en zijn ploeg draaiden de film in dezelfde gevangenis als waar Van de Velde Knetterende Schedels meemaakte en neerpende.

Verder lezen
Categorie: Muziekclip

Go Ballistic

In de eerste van Part Time Punks ft. Matic Mouth ziet u hoe een potje worstelen in het ballenbad danig uit de hand loopt.

Verder lezen
Categorie: Kortfilm

Loop

LOOP, één van de nieuwste pareltjes van cineast Kris J Y Verdonck, met o.a. Lander Cornelis, Lore Uyttendaele en Stefan Declerck kent geen einde of begin.

Verder lezen
Categorie: Kortfilm

Dark Matter

"Dark Matter" ... an experimental wordless short movie

A faceless man wakes up in a train station...

Verder lezen
Categorie: Toneel

Een wonderbaarlijke nacht

Collega en Waarde Collega zijn typische ambtenaren van de middenklasse.
Tijdens hun dienstreis overnachten ze in een goedkope hotelkamer.

Verder lezen
Categorie: Kortfilm

Doctor Pafke

Doctor Pafke is een respectvol en indringend portret over cultschrijver JMH Berckmans dat ons meevoert naar een meer dan vier dimensionele wereld die zich afspeelt op de rand van de waanzin.

Verder lezen
 © 2024 Lander Cornelis

Onschuldige cookies worden gebruikt om het gebruiksgemak van deze website te verbeteren.