ROUW OM MIJ een treurlied voor de wereld
'Rouw strekt zich uit over de tijd en kruipt in alle vezels van je lichaam ook al lijkt alles weer bijna normaal.'
(C.G.)
Wie kent niet het overrompelende gevoel van verlies waarbij het leven van alledag voor even op afstand blijft?
Verdriet, eenzaamheid, compassie en verlangen, de verhalen en gedichten in het boek ROUW OM MIJ een treurlied voor de wereld, bezingen in verrassende toonaarden rouw. Het gaat over jou, over mij en over de wereld.
Het boek werd geschreven door vierentwintig auteurs, de een bekender in de wereld van de literatuur dan de ander. Allen publiceerden meermaals in boek, bundel en blad.

De gedichten zijn stuk voor stuk gevoelsstempels die op aangrijpende wijze de gemoedstoestand rondom rouw beroeren.
De verhalen zijn zeer gevarieerd. Verlies van een geliefde, de eenzaamheid van de ouderdom, een volk dat zijn identiteit verliest, kinderverdriet, moederleed, broederliefde die verloren gaat, een huisdier gaat heen. Het zijn prachtig geschreven literaire vertellingen waardoor de lezer zich als vanzelf laat meeslepen.
Vierentwintig auteurs (Vlaamse en Nederlandse) schreven mee, de een bekender in de wereld van de literatuur dan de ander. Maar allen publiceerden meermaals in boek, bundel en blad. Met o.a
Désanne van Brederode - F.Starik - Ewald Vanvugt - Elly de Waard

De landelijke bibliotheekcommissie heeft een ruim aantal boeken inmiddels in de collectie opgenomen.

BIBLION: 'De schrijfkwaliteit is onverkort hoog. Een geslaagde thematische verhalenbundel.'


Evita Bakker - Martijn Beukers - Désanne van Brederode - Bart J.G. Bruijnen - Guy Commerman - Laurent Coomans - Lander Cornelis - Eva De Blieck - Joris Denoo - Renske van Dillen - Claar Griffioen - Werend Griffioen - Anoek de Groot - Marian Habets - René Hooyberghs - Johan Klein Haneveld - Guus Matser - Monia Ouchani - Wilma Peters - F.Starik - Erika De Stercke - Albertine Sterk - Ewald Vanvugt - Elly de Waard